Ramazanın üçüncü günü başlarındayız henüz, yeni başladık rahmet ayına kimine rahmeti bol, kimine rahmeti kıt olacak bir ayın içerisindeyiz.
Rahmeti bol olacak kişiler ibadeti çok olacak kişiler midir? Rahmeti kıt olanlar sadece oruç tutacak olanlarımdır? oruç tutmak bir ibadet ise nasıl kıt olur ramazan. Oruç tutmak başlı başına bir ibadettir, bunu kötü söz söylemeyerek bütün canlılara merhamet göstererek özellikle gıybet etmeyerek, saygılı olarak, birde namazları dosdoğru kılarak bu ayı rahmete çevirebiliriz.
Genellikle millet olarak ramazana çok saygımız vardır. Camiler teravinin ilk haftaları dolar taşar oruç tutmayanın tutana saygısı çok büyüktür. Ramazanda bereket yağar buna yediden yetmişe şahit oluruz özellikle ev hanımları daha iyi anlarlar.
Ramazan biz Müslümanlara çok güzel bir kurtuluş yoludur, akıllı olana, peki; Ne kadar bilinçliyiz? Bu fırsatı aleyhimize çevirebiliyor muyuz? Rahmetin bol bol yağdığı bu ayda üzerimize kaç rahmet tanesi düşüyor? Düşenlerin sayısını çoğaltabiliyor muyuz? İlle ramazan ayında bu rahmetlerin üzerimize düşeceği bir kaide yok, illaki ramazan ayı rahmet ayı oruç tutarak zaten rabbimizin emrini yerine getirmiş oluyoruz. Bize bahşedeceği hediyeye talip olmuş oluyoruz otomatik olarak. Peki ; Bunu ramazan ayının dışında rahmeti nasıl sağlarız kendimize. Mesela: kapı komşumuzu gözete biliyor muyuz mahallemizde ki ihtiyaçlı kimseleri bilebiliyor muyuz bir kediye bir tas su, bir köpeğe bir kap yemek vererek aynı rahmetten pay alabiliriyiz? (Kendi fikrim) tabii bal gibide alırız, Tabiki öyle bir alırız ’ki katmerli alırız.
Onlar rabbimizin dilsiz varlıklarıdır. Unutmayalım ki onlara yapılan bir iyilik ister okşa, ister yemek, su ver misliyle sana dönecektir yapılan hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz
Ramazan ayınızı kutlarım dualarınızda bu garibede yer vermenizi temenni ederim.
4 Nisan Sokak Hayvanları günü
Esenlikle kalın hayırlı Ramazanlar